Overzicht van het bijdragersbeheer
Als portfolio-eigenaar heb je veel controle over wie inzage heeft in je portfolio en wie hieraan mag bijdragen. In 'Bijdragers beheren', dat je vindt onder je Portfolio-instellingen (of via het sleutel-icoontje in de webomgeving), kun je precies zien wie aan jouw portfolio kan bijdragen en de inzagerechten wijzigen.
Overzicht van bijdragers
In 'Bijdragers beheren' zie je alle organisaties van bijdragers aan het portfolio of personen die in het verleden bijdrager zijn geweest. Per organisatie zie je om welke personen dit gaat, wat hun huidige rol is en of ze op dit moment kunnen bijdragen. Je ziet hier niet per definitie alle personen die in deze organisatie werkzaam zijn. Als je iemand mist, kun je deze nog handmatig toevoegen.
Rechten bekijken en wijzigen
Om precies te zien welke rechten een persoon heeft kun je de details van een rol bekijken. In de webomgeving doe je dit door op het potloodje te klikken. In de mobiele app tik je op de rol om de details te zien. Je kunt elke rol individueel activeren of deactiveren door middel van het schuifje. Je kunt zo op elk moment de eerder verleende bijdragerechten intrekken of opnieuw verlenen. Je kunt met het bovenste schuifje "Alle bijdragers in deze organisatie (de)activeren" ook in één keer alle rechten voor de hele groep activeren of deactiveren.
Nieuwe gebruikers automatisch laten bijdragen
Je kunt bij elke organisatie aangeven dat nieuwe gebruikers in een organisatie standaard bijdrager worden. Dit doe je door het vinkje "Voeg nieuwe gebruikers in deze organisatie automatisch toe als bijdrager" aan te zetten. Dit kan handig zijn als er in de organisatie vaak nieuwe mensen bijkomen en de lerende in principe alle collega's wil betrekken bij het portfolio. Nieuwe gebruikers krijgen dan automatisch een portfoliorol die aansluit bij hun nieuwe organisatierol, met de inzage die daarbij passend is.
Bijgewerkt op: 08/10/2026
Dankuwel!
